Graham Masterton odwiedzi Poznań!

Wybitny pisarz znany głównie z horrorów, lecz także thrillerów, dramatów katastroficznych i eposów historycznych już w maju spotka się ze swoimi fanami podczas Festiwalu Fantastyki Pyrkon. Swoją przygodę z piórem rozpoczął w wieku 17 lat, zostając młodszym reporterem w lokalnej gazecie, a już 4 lata później objął stanowisko zastępcy redaktora magazynu "Mayfair". W wieku 24 lat był już redaktorem naczelnym czasopisma "Penthouse". Graham ma na koncie liczne powieści, między innymi: "“The Devils of D-Day”, “Mirror”, “The Hell Candidate”, “The 5th Witch” i “Family Portrait”. Najnowsze dzieło zwane „Ghost Virus” zostanie opublikowane w Polsce w tym roku pod szyldem wydawnictwa Rebis. Do twórczości Mastertona należą również sagi historyczne, takie jak „Rich”, „Maiden”, „Voyage” i „Solitaire”, jak również thrillery i dramaty katastroficzne jak „Plague”, „Famine” oraz najnowsze „Drought”.

Norge na XVIII edycji Pyrkonu

Norge z zawodu jest technologiem odzieży i projektantką, z pasji zaś degustatorką kawy w hipsterskich kawiarniach z logiem syrenki i jurorką  konkursów kostiumowych. Cosplayem zajmuje się od 8 lat, łącząc pasję z  karierą w teatrze. Była reprezentantką Polski podczas EurocosplayChampionships w 2015 roku, specjalizuje się w krawiectwie i  pracy z futrem - znana jest głównie ze swoich masek i kostiumów  futrzanych bestii. Nie może się doczekać, aby podziwiać Wasze Pyrkonowe kreacje!
Marianna Maśnik gościem Bloku Komiksowego

Autorka strony „Koty to Zło”, zalewająca internet dziwnymi stworzeniami.  Na co dzień studiująca Digital Design, próbująca swoich sił w grafice pod gadżety i mająca nadzieję, że będzie to w miarę opłacalne.
Ksenia "Wombat" Potępa gościem Bloku Komiksowego

Początkująca ilustratorka. Wombacia mama, autorka komiksów internetowych  o tłuściutkim Torbaczu i jego przyjaciołach. Za swój największy sukces  uważa zaprojektowanie tabliczek o zakazie palenia w Warszawskim ZOO.
Konrad "Koko" Okoński zagości na Pyrkonie

Zdobył tytuł magistra sztuk pięknych wydziału Grafiki wrocławskiej Akademii Sztuk Pięknych. Rysownik komiksów w internecie od 2004 roku, od kilku lat także rysownik  komiksów na papierze. Autor „Wiśni", „Kwarcowego Paciorka" i „Kija w  Dupie”. Prowadzi podkasty: „Schwing!” z Robertem Bele Sienickim i  „Inside Baseball” z Mateuszem Żarkowskim. Fan wszelkich deskowych sportów i gier.

Felicia Day wsród zagranicznych gości Pyrkonu!

Felicia Day to z zawodu aktorka, którą wielu miało okazję zobaczyć w takich produkcjach jak "Buffy: Postrach wampirów", "Eureka" oraz "Supernatural" ("Nie z tego świata"). Ponadto Felicia ma doświadczenie w dziedzinie internetowych produkcji filmowych. Znana jest z pracy przed i za obiektywem kamery. Brała udział w nagrodzonym statuetką Emmy internetowym musicalu Dr. Horrible's Sing-Along Blog w reżyserii Jossa Whedona. Stworzyła i występuje w  serialu „The Guild”, który został nagrodzony wieloma nagrodami za doskonałość web video w czasie sześciu sezonów. Wytwórnia Felicii Knights of Good stworzyła serię online „Dragon Age” w połączeniu z EA / Bioware w 2011 oraz w 2012 internetową spółkę medialną Geek & Sundry. Od czasu rozpoczęcia projektu w kwietniu 2012 r., kanał firmy w serwisie YouTube zyskał ponad 1,6 miliona subskrypcji, a kanał na Twitch ponad 300 tysięcy, co jest jednym z najwyższych wyników na tej platformie.