Felicia Day wsród zagranicznych gości Pyrkonu!

Felicia Day to z zawodu aktorka, którą wielu miało okazję zobaczyć w takich produkcjach jak "Buffy: Postrach wampirów", "Eureka" oraz "Supernatural" ("Nie z tego świata"). Ponadto Felicia ma doświadczenie w dziedzinie internetowych produkcji filmowych. Znana jest z pracy przed i za obiektywem kamery. Brała udział w nagrodzonym statuetką Emmy internetowym musicalu Dr. Horrible's Sing-Along Blog w reżyserii Jossa Whedona. Stworzyła i występuje w  serialu „The Guild”, który został nagrodzony wieloma nagrodami za doskonałość web video w czasie sześciu sezonów. Wytwórnia Felicii Knights of Good stworzyła serię online „Dragon Age” w połączeniu z EA / Bioware w 2011 oraz w 2012 internetową spółkę medialną Geek & Sundry. Od czasu rozpoczęcia projektu w kwietniu 2012 r., kanał firmy w serwisie YouTube zyskał ponad 1,6 miliona subskrypcji, a kanał na Twitch ponad 300 tysięcy, co jest jednym z najwyższych wyników na tej platformie.

Norge na XVIII edycji Pyrkonu

Norge z zawodu jest technologiem odzieży i projektantką, z pasji zaś degustatorką kawy w hipsterskich kawiarniach z logiem syrenki i jurorką  konkursów kostiumowych. Cosplayem zajmuje się od 8 lat, łącząc pasję z  karierą w teatrze. Była reprezentantką Polski podczas EurocosplayChampionships w 2015 roku, specjalizuje się w krawiectwie i  pracy z futrem - znana jest głównie ze swoich masek i kostiumów  futrzanych bestii. Nie może się doczekać, aby podziwiać Wasze Pyrkonowe kreacje!
Marianna Maśnik gościem Bloku Komiksowego

Autorka strony „Koty to Zło”, zalewająca internet dziwnymi stworzeniami.  Na co dzień studiująca Digital Design, próbująca swoich sił w grafice pod gadżety i mająca nadzieję, że będzie to w miarę opłacalne.
Ksenia "Wombat" Potępa gościem Bloku Komiksowego

Początkująca ilustratorka. Wombacia mama, autorka komiksów internetowych  o tłuściutkim Torbaczu i jego przyjaciołach. Za swój największy sukces  uważa zaprojektowanie tabliczek o zakazie palenia w Warszawskim ZOO.
Konrad "Koko" Okoński zagości na Pyrkonie

Zdobył tytuł magistra sztuk pięknych wydziału Grafiki wrocławskiej Akademii Sztuk Pięknych. Rysownik komiksów w internecie od 2004 roku, od kilku lat także rysownik  komiksów na papierze. Autor „Wiśni", „Kwarcowego Paciorka" i „Kija w  Dupie”. Prowadzi podkasty: „Schwing!” z Robertem Bele Sienickim i  „Inside Baseball” z Mateuszem Żarkowskim. Fan wszelkich deskowych sportów i gier.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.