Kazimierz Kyrcz Jr. gościem Bloku Literackiego

Redaktor, publicysta, oraz pisarz. Gatunki w których najlepiej się odnajduje to kryminały, horrory i oczywiście literatura fantastyczna. Opublikował zbiory opowiadań „Femme fatale” i „Okruchy mroku” oraz powieści „Podwójna pętla” i „Dziewczyny, które miał na myśli”. „City”, „Halloween”, „Księga strachu” czy „Iron Tales” - to utwory, które znalazły się w licznych antologiach. Swoje inspiracje Kazimierz Kyrcz Jr. czerpie z twórczości pisarzy takich jak: Kathe Koja, Lucius Shepard czy Jonathan Lethem, którzy reprezentują nowoczesną odmianę powieści grozy. Utwory Kyrcza można znaleźć w licznych czasopismach fantastycznych: „Magazyn Fantastyczny”, „TDH”, „Ubik”, „Fantazyn”, „Czachopismo”, jak w internecie (m.in. Nowa Gildia, Carpe noctem, Esensja, Horror Online, Pro Arte,). W ostatnim czasie Kazimierz Kyrcz współpracuje z Michałem J. Walczakiem. Ich wspólne opowiadania znalazły się w magazynie literacko-kryminalnym „Pocisk”, kwartalnikach „OkoLica strachu”, „EleWator” oraz antologiach „City 3”, „Mapa Cieni”, „Zwierzozwierz” i „Maszyna”. Są autorami takich utworów jak „Teoria z haczykiem”, „Granie na czekanie”, „Dwie i pół minuty”, czy „Paląca sprawa”.

Norge na XVIII edycji Pyrkonu

Norge z zawodu jest technologiem odzieży i projektantką, z pasji zaś degustatorką kawy w hipsterskich kawiarniach z logiem syrenki i jurorką  konkursów kostiumowych. Cosplayem zajmuje się od 8 lat, łącząc pasję z  karierą w teatrze. Była reprezentantką Polski podczas EurocosplayChampionships w 2015 roku, specjalizuje się w krawiectwie i  pracy z futrem - znana jest głównie ze swoich masek i kostiumów  futrzanych bestii. Nie może się doczekać, aby podziwiać Wasze Pyrkonowe kreacje!
Marianna Maśnik gościem Bloku Komiksowego

Autorka strony „Koty to Zło”, zalewająca internet dziwnymi stworzeniami.  Na co dzień studiująca Digital Design, próbująca swoich sił w grafice pod gadżety i mająca nadzieję, że będzie to w miarę opłacalne.
Ksenia "Wombat" Potępa gościem Bloku Komiksowego

Początkująca ilustratorka. Wombacia mama, autorka komiksów internetowych  o tłuściutkim Torbaczu i jego przyjaciołach. Za swój największy sukces  uważa zaprojektowanie tabliczek o zakazie palenia w Warszawskim ZOO.
Konrad "Koko" Okoński zagości na Pyrkonie

Zdobył tytuł magistra sztuk pięknych wydziału Grafiki wrocławskiej Akademii Sztuk Pięknych. Rysownik komiksów w internecie od 2004 roku, od kilku lat także rysownik  komiksów na papierze. Autor „Wiśni", „Kwarcowego Paciorka" i „Kija w  Dupie”. Prowadzi podkasty: „Schwing!” z Robertem Bele Sienickim i  „Inside Baseball” z Mateuszem Żarkowskim. Fan wszelkich deskowych sportów i gier.

Marcin Świerkot zawita do Bloku Gier bez Prądu!

Marcin Świerkot jest założycielem Awaken Realms - jednego z największych wydawców gier planszowych w naszym kraju. Jego portfolio zawiera takie tytuły jak: The Edge: Dawnfall, The War of Mine: TBG, Lords of Hellas, Nemesis oraz Siegestorm. Wspomniane Awaken Realms trudni się malowaniem figurek do gier (m.in do Warhammera) oraz tworzeniem gier planszowych z własnymi figurkami. Firma współpracuje z klientami z całego świata - między innymi ze Stanów Zjednoczonych, Australii, Arabii Saudyjskiej, Chin i Kanady.